Kaikki postaukset

Cambri-ohjelmisto menestyy Veracellin huipputason osaamisella

Lue, mitä Cambrin toimitusjohtaja tohtori Heli Holttinen kertoo siitä, miten Cambrin SaaS-liiketoiminta pyrkii demokratisoimaan markkinatutkimusta - ja miten Veracellin datatieteilijöistä ja ohjelmistokehittäjistä on tullut olennainen osa heidän matkaansa.

Perinteisesti uuden tuotteen validointi markkinoille on ollut kallis ja raskas prosessi, jossa tuotetestaus tapahtuu innovaatioprosessin lopussa. Tästä syystä leijonanosa - eli 80% - lanseerauksista epäonnistuu. Tässä Cambri saapuu kuvaan.

Cambri on innovatiivinen ja älykäs markkinatutkimus- ja konseptitestausohjelmisto, joka auttaa kuluttajabrändejä menestymään tuotelanseerauksissa. Tuotteistamalla tutkimusprosessin Cambri tekee hypoteesipohjaisen konseptitestauksen helpoksi, ketteräksi ja edulliseksi. Ohjelmisto mahdollistaa konseptitestauksen innovaatioprosessin alkuvaiheessa vain muutamalla napsautuksella ja niin usein kuin tarvitaan - tutkimuksen laadusta tinkimättä. Tuotteen vastaanottoa voidaan ennakoida paremmin, koska sen tuottama arvo tavoitellulle kuluttajaryhmälle voidaan maksimoida käyttämällä Cambrin toimittamaa kuluttajatietoa: työkalu tavoittaa yli 100 miljoonaa kuluttajaa maailmanlaajuisesti.

Veracell ja Cambri aloittivat yhteistyön keväällä 2020, kun Cambrin konsepti oli validoitu prototyypillä. Arvioidessaan alkuperäistä alustaa Cambrin tiimi huomasi, että ohjelmisto on siirrettävä toiseen tekniseen ympäristöön, jotta tuotetta voidaan laajentaa ja lisätä kehittyneempiä toimintoja. Cambrin toimitusjohtaja, tohtori Heli Holttinen kertoo kumppanuuden alkamisesta Veracellin kanssa:

"Olimme innoissamme saadessamme Cambrin konseptin validoitua, mutta pian huomasimme, että se voisi olla paljon enemmän kuin yksinkertainen prototyyppi. Halusimme sisällyttää Cambriin enemmän koneoppimista ja tekoälyä tuodaksemme käyttäjille enemmän asiantuntevia markkinatutkimusmenetelmiä. Aloimme siis etsiä kumppania, joka voisi tarjota meille huippuosaamista datatieteessä ja ohjelmistokehityksessä.
Veracellin maine kulki heidän edellään ja sopivan profiilinsa ansiosta Veracell valittiin tekniseksi kumppaniksemme. Pian hankkeen alkamisen jälkeen pystyimme lisäämään Cambriin lisäominaisuuksia, joita vain täyden palvelun markkinatutkimusprojektit olivat aiemmin tarjonneet. Veracellin asiantuntemus tukee suoraan tavoitteitamme demokratisoida markkinatutkimusta ja kasvaa maailmanlaajuisesti merkittäväksi toimijaksi tällä alalla."

Cambri- ja Veracell -tiimit muodostavat erottamattoman yksikön

Veracellin toimitusjohtaja Timo Erkkilä on ollut olennainen osa Cambrin matkaa viimeisen puolentoista vuoden ajan. Hänen johdollaan Cambrille on rakennettu oma teknologia- ja datatieteen tiimi, jota täydennetään Veracellin omistautuneilla konsulteilla. Hybridimalli on osoittautunut erinomaiseksi Cambrin tarpeisiin.

"Huippuluokan tekninen toteutus on yksi kriittisimmistä Cambrin menestyksen tekijöistä. Niinpä valitsimme Timon johtamaan teknisiä toimintojamme ja rakentamaan teknisen huipputiimin rekrytoimalla sisäisiä työntekijöitä ja käyttämällä Veracellin verkoston resursseja. Sisäiset ja ulkoiset tiimit sekoittuvat täydellisesti ja muodostavat yhden yksikön, tohtori Holttinen sanoo ja jatkaa:
Uskon todella, että joukossamme on alan parhaita ohjelmistokehittäjiä ja datatieteilijöitä. Meillä on esimerkiksi kehittäjä-matemaatikko Veracellista rakentamassa algoritmia hinnan optimointiin. Heidän verkostonsa osaamisalue on laaja ja joustavasti käytössämme."

Työkalun siirtäminen uudelle alustalle ei ole sujunut ongelmitta, mutta yhdessä tiimit ovat kehittäneet toimintatapojaan ja rakentaneet tehokkaampia tapoja saavuttaa yhteiset tavoitteet. Tohtori Heli Holttinen kuvailee yhteistyötä:

Yhdessä me, Veracell ja Cambri, olemme oppineet priorisoinnista yhden tai kaksi asiaa - ja se on okei. Avoimen viestinnän ansiosta voimme istua alas ja tarkastella kriittisesti toimintatapojamme vaarantamatta erinomaista tiimihenkeä.

Asiantuntevan osaamisen lisäksi henkilökohtainen yhteensopivuus on osa menestystä

Tohtori Heli Holttinen sanoo, ettei voinut pyytää enempää Veracell -tiimiltä, ​​joka sopii Cambriin kuin nakutettu. Veracellilta he saavat sekä teknistä että strategista neuvontaa, eikä yhteistyölle ole näkyvissä loppua. Tohtori Heli Holttinen tiivistää:

"Olipa tarpeena kehittää luonnollista kielenkäsittelyä (NLP) tai yhdistettyjä analyysialgoritmeja, muokata käyttöliittymää tai löytää kokenut backend-kehittäjä lisäresurssina, Veracell toimittaa. Asiantuntemuksensa lisäksi he ovat yksinkertaisesti upeimpia ja motivoituneimpia ihmisiä, joita voi löytää.
Veracellin ja Cambrin tiimit toimivat täydellisessä vuorovaikutuksessa: juhlimme virstanpylväitä yhdessä, uskallamme haastaa toisiamme ja olemme nöyriä oppimaan lisää toisiltamme. Vaikka Veracell on meille paperilla ulkopuolinen palveluntarjoaja, heillä on konkreettinen sitoutuminen ja kunnianhimo Cambria kohtaan. He ovat osa meitä."

Cambrin liikevaihto on kaksinkertaistunut yhteistyön alkamisen jälkeen ja kasvun odotetaan vain kiihtyvän. Sekä rationaalisella että emotionaalisella tasolla olen erittäin iloinen siitä, että olemme löytäneet näin loistavan kumppanin tukemaan Cambrin menestystä. En usko, että olisimme päässeet niin pitkälle kuin nyt ilman Veracellin toimitusjohtajaa Timo Erkkilää ja hänen tiimiään

Vuoden 2021 alussa Cambri sai OpenOceanilta ja Spintop Venturesilta 3,6 miljoonan euron A -sarjan sijoituksen kiihdyttämään SaaS -markkinatutkimuksen laajentumista. Lue lisää Cambrista täältä: https://cambri.io

Referenssit

No items found.