Kaikki postaukset

Esittelyssä Akseli Kelloniemi, energiankulutuksen optimoija

Akselilla on vahva tausta skaalautuvien, pilvipohjaisten SaaS-ohjelmistojen kehittämisessä mikropalveluarkkitehtuurilla. Hän työskentelee parhaillaan datatutkijan roolissa projektissa ennustaakseen tuotteiden kysyntää myyntihistorian perusteella. Vapaa-ajallaan hän askartelee neuroverkkojen ja kodintektiikan automatisoinnin parissa.

"Olen ollut ohjelmistokehittäjä valtaosan urastani ja huomannut, että yksi sisäisistä ajureistani on arvon luominen, johon ohjelmointi antaa työkalut. Tässä vaiheessa uraani ohjelmistokehitys maustettuna tekoälyllä ja koneoppimisen elementeillä on seuraava looginen askel. Veracell on tekoälyyn keskittynyt konsulttitalo, joka kuitenkin painottaa vahvasti pilvipohjaista ohjelmistokehitystä ja se on juuri sitä mitä etsin. Suhteellisen nuori yritys, jossa on kuitenkin joukko erittäin lahjakkaita ihmisiä, teki minuun vaikutuksen."

Akseli oli täydellinen kumppani yritykseemme, koska Veracellin tavoitteena on tehdä asioita, jotka ovat hyödyllisiä ja tuottavat aitoa arvoa,

"Minulla on ollut useita rooleja vuosien varrella ja koodaajan lisäksi identifioidun tällä hetkellä isäksi ja nörtiksi. Nautin yksin olemisesta ja etätyöskentely on antanut minulle mahdollisuuden keskittyä 100% ilman suuria häiriöitä. Silti tiimin saaminen ympärilleen on olennaista itsensä kehittämisen ja työn laadun kannalta.
Tällä hetkellä taaperomme pitää minut kiireisenä vapaa-ajallani, mutta jos minulla on mahdollisuus, tykkään puuhailla itsestäni mittaamien tietojen kanssa. Viimeisimmässä projektissani olen kehittänyt järjestelmän, joka kuvaa minua nukkuessani. Kuvat syötetään neuroverkkoon, joka on koulutettu tunnistamaan asennon, jossa nukun. Näiden tietojen yhdistäminen muihin mittareihin on tuonut monia oivalluksia."

Veracellilla jokainen saa päättää miten ja milloin työskentelee - vain tulokset ratkaisevat. Kodikas toimistomme Tampereen Keskustorin vieressä on tietysti aina avoinna työntekijöillemme.

"Vastuullisuus on lähellä sydäntäni. Olen asentanut kotiini erilaisia ​​antureita ja energiamittareita mallintamaan talomme energiankulutusta, jotta kullakin ajanhetkellä käytettäisiin optimaalista lämmitysmenetelmää (ilmapumppu/kaukolämmitys). Yritän myös hyödyntää aurinkopaneeleja tehokkaammin automatisoimalla tiettyjä laitteita. Töissä olen ollut johtavassa roolissa kehittämässä tekoälyratkaisua rakennusten lämmitysenergian kulutuksen optimointiin. Tuotannossa olevan ratkaisun arvioidaan säästävän yli 2 miljoonaa euroa vuodessa lämmityskuluissa ja lähes 5 miljoonaa kilogrammaa hiilidioksidipäästöjä.
En oikeastaan koskaan haaveillut ohjelmistokehittäjän urasta. Päädyin yliopistoon, koska ystäväni ajatteli, että pärjään siellä hyvin. Vaikka vietin suurimman osan nuoruudestani tietokoneiden parissa, opin ohjelmoimaan vasta signaalinkäsittelyopintojen kautta ja sitten jotain todella napsahti kohdilleen. Huomasin olevani lahjakas ja ymmärsin myös ohjelmointitaitojen potentiaalin: kyky automatisoida ja kehittää uusia tuotteita nollapääomalla, vain oma mielikuvitus rajana. Tunne oli voimaannuttava."

Koska Veracell keskittyy pilveen, tietotekniikkaan ja tekoälyyn, Akseli tuo mukanaan paljon tärkeää kokemusta. Etsimme myös jatkuvasti data engineerejä ja data scientisteja tiimiimme.

"Minulla on vahva tausta skaalautuvien, pilvipohjaisten, mikropalveluarkkitehtuurilla varustettujen SaaS-ohjelmistojen kehittämisessä. Olen myös aiemmin päässyt käsittelemään valtavia määriä aikasarjadataa - eli kerryttänyt työkokemusta, josta on hyötyä kehittäessä datan ympärille rakentuvia ohjelmistoja ja ennakoivaa analytiikkaa. Lisäksi olen rakentanut tusinoittain erilaisia ​​integraatioita.
Mitä tulee koneoppimiseen ja tekoälyyn, olen toteuttanut ja toimittanut onnistuneita ratkaisuja. Opittavat asiat eivät kuitenkaan lopu kesken. Kenttä on valtava ja uskon, että yritykset istuvat valtavien datavarantojen päällä, joiden arvoa ei ole vielä täysin ulosmitattu. Tietotekniikka on avainasemassa, jotta kaikesta tästä tiedosta saadaan muodostettua jotain mielekästä. Vaikka minulla on jo paljon kokemusta, uusimmista käytännöistä ja teknologioista riittää opittavaa.
Tällä hetkellä työskentelen pilottiprojektissa data scientistina. Yritämme ennustaa tuotteiden kysyntää käytettävissä olevan myyntihistorian avulla. Käytössä on mielenkiintoinen tietovarasto, jolla on potentiaalisesti mittavaa ennakoivaa arvoa."

Referenssit