Esittelyssä Eemeli Kallio, sulautettujen järjestelmien taituri
Eemeli tuli Veracellille tekemään tuotekehitystä UWB-sisätilapaikannuksen parissa ja siirtyi myöhemmin lisäksi asiakasprojekteihin. Tällä hetkellä meneillään on pidempi projekti terveydenhuollon parissa ja tuotekehityksessä aletaan päästä pian pilottivaiheeseen.

“Olin yliopistolla assarina Tietorakenteet ja algoritmit -kurssilla pari toteutuskertaa ja tutkimusapulaisena kehittämässä HEVC-videokooderia. Olin myös vaihdossa Koreassa puoli vuotta. Veracellista kuulin pitkäaikaiselta kaverilta Hannekselta, joka pidemmän aikaa koitti huijata tänne töihin. Tarpeeks pitkään kun se tänne houkutteli, niin tulin kattoo.”
“C/C++ on mulle sulavimmat kielet, eli sulautettuja järjestelmiä ja muuta matalan tason koodausta tehnyt eniten. Javascript sujuu Reactilla, Python on myös jotenkuten hallussa. Pilvipalveluista täällä Veracellilla tullut hieman opittua GCloudia ja koulussa oppi hieman AWS:ää. SQL-tietokannat on hyvin hallussa ja GraphQL myös hieman tuttu.”
“Työntekijänä oon oma-aloitteinen, aika hiljanen ja rauhallinen. Tykkään auttaa ja opettaa muita. Töissä oon kiinnostunut oppimaan kaikkee uutta ja jännää, töitten ulkopuolella tykkään pelailla tietokonepelejä ja shakkia ja käyn joskus ja jouluna salilla. Päädyin uravalintaan koska olen emänörtti, aina ollut ja aina tulen olemaan.”
“Persoonana tykkäisin ajatella että oon hauska, nauran vähintään itte omille tosi hyville jutuille. Ainakin äiti sanoo mua fiksuks ja tosi komeeks (jälkimmäinen on ainakin valetta). Tykkään perunasta.”
“Mukavaa on ollu Veracellilla, ei ole kaduttanut. Oon tehnyt tuotekehitystä, sulautettuja järjestelmiä ja laiteläheistä koodaamista suurimmaksi osin. Oon myös päässyt tekeen pilvijuttuja, datan käpistelyä ja vähän fronttidevaamistakin. Jatkossa olis kiva päästä käyttään jossain oikeissa projekteissa koulussa opiskeltuja signaalinkäpistely-, koneoppimis- ja AI-juttuja. En myöskään sano ei jos jossain projektissa pääsee vähän kehittään fronttidevaustaitoja. Odotan myös että päästään tuotekehityksessä etiepäin ja päästään tekemään demoa ja pilottia.”