Esittelyssä Markus Räsänen, lääketieteellinen asiantuntija
Markus Räsänen on osa Veracellin asiantuntijaverkostoa, jonka avulla hankimme projekteihin tarvittaessa eri alojen erikoisosaamista. Alansa huippuosaajana Markus vahvistaa asiantuntijuuttamme terveydenhuollon ja lääketieteen alueella.

Markus Räsänen on osa Veracellin asiantuntijaverkostoa, jonka avulla hankimme projekteihin tarvittaessa eri alojen erikoisosaamista.
“Olen Veracellin Medical Advisor. Tähän asti olen enimmäkseen toiminut Ago-tuoteprojektissa, jossa kehitetään aktiivisuutta seuraavaa ranneketta. Olemme kyseiseen projektiin liittyen suunnitelleet yhteisiä tutkimusprojekteja yhteistyössä julkisen puolen toimijoiden sekä Veracellin osaavien insinöörien kanssa. Jatkossa olen käytettävissä myös muihin lääketieteellistä osaamista vaativiin projekteihin.”
Alansa huippuosaajana Markus vahvistaa asiantuntijuuttamme terveydenhuollon ja lääketieteen alueella.
“Minulla on vahva tausta lääketieteessä sekä kliinisen työn että tutkimuksen näkökulmasta. Valmistuin lääkäriksi 2016 ja väittelin lääketieteen tohtoriksi 2019 akatemiaprofessori Kari Alitalon ohjauksessa. Tämän jälkeen olen jatkanut erikoistumista kardiologiaan, minkä lisäksi olen tehnyt laajalla rintamalla tutkimustyötä muun muassa Helsingin yliopistosssa, HUS:ssa, Wihurin tutkimuslaitoksessa, THL:ssä. Tällä hetkellä teen post doc -tutkimusta sepelvaltimotaudin geneettisestä riskistä ja tautimekanismist Stanfordin Yliopistossa USA:ssa. Kielitaidon osalta kahden kotimaisen kielen ja englannin ohella, puhun erinomaista saksaa ja olen myös työskennellyt Saksassa ja Sveitsissä kliinisessä työssä.”
Veracellin teknisellä tiimillä on lisäksi pitkä kokemus terveydenhuollon projekteista ja tutkimuksesta. Olemme olleet useita vuosia Tietoevryn tiimien apuna rakentamassa sovelluksia potilastiedon käsittelyyn ja hallintaan, sekä kehitämme Solutoksen kanssa toiminnanohjausjärjestelmää mielenterveystyön tueksi.
Veracellin IoT-tuotekehitys tähtää pilotointiin terveydenhuollon alueella ja Markus on ollut merkittävä kumppani konseptoinnissa ja suunnittelussa. Tavoitteena on yhdistää tekninen osaaminen, algoritmikehitys, palvelumuotoilu ja lääketieteen erikoisosaaminen tuottamaan uusia ideoita hoitoon ja hoivaan.
“Minusta on hienoa, miten nykyteknologian kehityksen kautta pystymme keräämään valtavan määrän tietoa, joka mahdollistaa lääketieteessäkin aiemmin lähinnä kuvailevan diagnostiikan sijaan tarkan ja personalisoidun diagnostiikan ja hoidon. Totuutta etsiessä olemme pitkään havainnoineet ympäröiviä ilmiöitä, mutta vähitellen meillä alkaa olla työkalut niiden syvempään ymmärtämiseen. Tämän tiedon tulkintaan ja hyödyntämiseen tarvitaan useamman ammattiryhmän edustajia, ja tämän suhteen Veracellin verkosto on erinomainen.”