Kaikki postaukset

PIRKKO® kehittyy Veracellin avulla

Integritaksen yhteistyökumppanina Veracell on mukana nostamassa PIRKKO®-järjestelmää seuraavalle tasolle. Integritaksen ja Veracellin kumppanuus on kestänyt jo kolmisen vuotta ja viime aikoina yhteistyö on kiihtynyt PIRKKO®-järjestelmän data- ja analytiikkalähtöisyyden kehittämisen myötä.

Integritaksen ja Veracellin kumppanuus on kestänyt jo kolmisen vuotta. Viime aikoina yhteistyö on kiihtynyt PIRKKO®-järjestelmän data- ja analytiikkalähtöisyyden kehittämisen myötä.

– Keräämme lähdejärjestelmistä ja tietokannoista dataa, jota yhdistämme esimerkiksi kyselyjen avulla kerättyihin tietoihin hoidon vaikuttavuudesta. Analytiikalla pyrimme löytämään malleja, joilla pystymme selittämään hoidon vaikuttavuuteen yhteydessä olevia tekijöitä, selventää Veracellin toimitusjohtaja Timo Erkkilä.

Tavoitteena ymmärryksen lisääminen

Tiivistettynä kehitystyön tavoitteena on tuoda tekoälyä hoitoprosessien ymmärtämiseen. Veracellin asiantuntijoilta löytyy tohtoritasoista terveydenhuollon analytiikan osaamista.

– Lääketieteen ja terveydenhuollon ammattilaiset haluavat ymmärtää dataa, ja me autamme siinä. Ultimaattinen tavoitteemme on jonain päivänä vaikuttaa hoidon operatiiviseen tasoon.

Veracell on myös mukana kehittämässä Integritaksen koko data-arkkitehtuuria ja valmiutta siihen, että yritys voi tulevaisuudessa hyödyntää analytiikkamalleja osana palvelukokonaisuutta. Pyrkimyksenä on helpottaa tietojen analysointia tulevaisuudessa.

– Sillä on merkitystä, missä muodossa ja kuinka helposti erilaiset datalähteet ovat saatavilla. Teemme datasta koneoppimis- tai tekoälymalleille helpommin saavutettavaa, jotta hoidon vaikuttavuuteen liittyvää analytiikkaa olisi vaivattomampaa tehdä jatkossa.

Avointa yhteistyötä

Sekä Integritas että PIRKKO® näyttäytyvät Erkkilälle ketterinä. PIRKKO®-järjestelmä helpottaa hoidon suunnittelua mahdollistaen kuitenkin tutun potilasdatan näyttämisen. Solutos yrityksenä on puolestaan kokonsa ja toimintatapojensa ansiosta nopealiikkeinen.

– Integritakselta löytyy sellaista adaptiivisuutta, jota muilta toimijoilta ei välttämättä löydy. Nopea reagointi ja muuntautumiskyky ovat ehdottomasti Solutoksen eduksi.

Tänä vuonna Veracellin ja Integritaksen yhteistyö tulee sisältämään tiivistä yhteydenpitoa ja viikoittaisia tapaamisia muun muassa dataan, BI-raportointiin ja analytiikkaan liittyen. Erkkilä kuvaa yhteistyötä Integritaksen asiantuntijoiden kanssa mielenkiintoiseksi ja positiivisella tavalla haastavaksi.  

– Me Veracellilla olemme luonteeltamme uteliaita ja kiinnostumme hankalistakin ongelmista. Integritas tarjoaa kiinnostavia pähkinöitä purtaviksi, joiden parissa aika ei käy pitkäksi. Integritaksen toimintaan iskostunut läpinäkyvyys auttaa niin meitä kuin muitakin kumppaneita tukemaan yritystä parhaalla mahdollisella tavalla. Läpinäkyvällä toiminnalla syntyy paras lopputulos, Erkkilä kiteyttää.  

Referenssit