Kaikki postaukset

Esittelyssä Kullervo Kotiaho, terveysalan konkari ja integraatioiden taitaja

Esittelyssä Veracellin konsulttiverkostosta Kullervo Kotiaho: yrittäjä, ohjelmistokehittäjä ja ongelmanratkaisija.

Kullervo on kokenut tekijä, joka on kahden vuosikymmenen kokemuksen jälkeenkin yhä utelias ja intohimoinen ohjelmoija, jonka saattaa toisinaan löytää vapaa-ajallaankin koodin parista kun perheeltä ja muilta rakentelultaan ehtii.

Meillä on Veracellilla jatkuvasti haku päällä uusiin projekteihin. Erityisesti data engineer -osaaminen on nyt kysyttyä ja Kullervo oli huippulöytö sekä ydinosaamisen että laajan kokemuksen takia.

"Innostuin ohjelmien rakentamisesta jo nuorena tutustuttuani sen ajan kotitietokoneisiin. Taianomainen uusi teknologia mahdollisuuksineen vei mennessään ja uravalintakin taisi olla sillä selvä. Varsinaisen uran ohjelmistoyrittäjänä aloitin 2000-luvun ensivuosina. Pääasialliseksi toiminnaksi muotoutui hyvin pian, oikeastaan sattuman kautta, erilaisten terveydenhuollon järjestelmien valmistus.
Matkan varrella olen ollut luomassa yksityisen puolen potilastietojärjestelmiä, syöpäseulonnan toiminnanohjausta, laboratoriojärjestelmää, rakentamassa verkkopalveluympäristöjä ja yhdistämässä eri järjestelmiä toisiinsa tarpeen mukaan. Muutamille laitteillekin on tullut ohjelmistot valmistettua."

Välitämme Veracellin kautta tekijöitä pitkiin ja vaativiin asiakasprojekteihin. Terveydenhuollon puolelta meillä on laaja osaamisportfolio datatieteestä muotoiluun. Kullervo saatiin mukaan mielenkiintoiseen hankkeeseen, jossa ei varmasti käy aika pitkäksi.

"Edellisten projektien tultua loppusuoralle kyselin verkostostani, josko minulle sopivista tehtävistä olisi tietoa. Aika nopeasti kuulin Veracellin kyselleen tekijää, jolla saisi olla kokemusta terveydenhuollon järjestelmistä. Kävi ilmi, että kyseessä on data engineering -työ, jossa arvostettaisiin lisäksi terveydenhuollon tuntemusta. Tehtävänanto vastasi tämänastista kokemustani ja täsmäsi myös suoraan ydinosaamiseeni. Siirtyminen massadatan pariin tuntui muutenkin sopivan polulleni, sillä olin työskennellyt viime vuodet yhä enemmän erilaisten integraatioiden kanssa.
Työskentelen tällä hetkellä pääasiallisesti TietoEVRYn 360° Patient -tuotteen taustajärjestelmän parissa. Järjestelmään kerätään selkeässä muodossa lukuisten eri järjestelmien tiedot, joista käyttäjät voivat sitten hakea keskitetysti yhdestä paikasta tarvitsemansa. Parhaillaan olen rakentamassa järjestelmän tiedonvälityskanavia. Tuotteelle tulee jatkuvasti uusia käyttäjiä ja siitä kehitetään yhä monipuolisempaa, joten tekemistä riittää."

Veracellin kantava ajatus on, että tekijät voivat keskittyä olennaiseen, eli mielenkiintoisiin työtehtäviin pitkissä asiakasprojekteissa.

"Koen olevani oikeassa paikassa Veracellin projektissa. Tehtävät ovat monipuolisia, joka viikolla saa taatusti opiskella jotain uutta ja haasteitakin riittää sen mitä ehtii vastaan ottaa. Itsenäinen työskentely sopii minulle hyvin, eikä etänä työskentelyssäkään ole ollut ongelmia kun viestintävälineitä hyödynnetään projektissa varsin tehokkaasti. Veracellin taustatuki konsultille mahdollistaa minulle varsinaiseen tekemiseen keskittymisen."

Referenssit

No items found.