Kaikki postaukset

Veracellin asiantuntijat Tietoevryn tiimien tukena

Olemme olleet Tietoevryn tiimien apuna eri projekteissa Tietoevry Care-yksikössä, joka kehittää moderneja ratkaisuja terveydenhuollon haasteisiin.

Veracell on tarjonnut asiantuntijoita Tietoevryn terveydenhuollon projekteihin jo vuosien ajan. Olemme olleet mukana palveluiden muotoilussa, ETL-prosessien toteuttamisessa ja ylläpidossa sekä rakentaneet dataputkia ja infraa. Laajempien tuotekokonaisuuksien lisäksi olemme olleet toteuttamassa tuotepilotteja tunnustellen modernien teknologioiden tarjoamia hyötyjä terveyden- ja sosiaalihuollon alueella.

Tarjoamme laajaa osaamista terveysteknologian alueelta

Välitämme Veracellin kautta tekijöitä pitkiin ja vaativiin asiakasprojekteihin ja terveydenhuollon puolelta meillä on laaja osaamisportfolio datatieteestä muotoiluun. Tietoevryn tuotteissa tallennetaan ja hallitaan valtavaa määrää potilasdataa, ja olemmekin niiden parissa päässeet hyödyntämään osaamistamme.

Ville Karjalainen on yksi Tietoevryllä pitkään viihtyneistä konsulteistamme. Villellä on aiempaa kokemusta niin yksityisen puolen potilastietojärjestelmistä, syöpäseulonnan toiminnanohjauksesta kuin laboratoriojärjestelmistä. Projekteissa Ville työskentelee taustajärjestelmien parissa ja rakentaa tiedonvälityskanavia eri sovellusten välille. Dataintegraatioilla saadaan data eri järjestelmistä keskitettyihin varastoihin, joiden avulla voidaan kehittää sovelluksia tutkimuksen ja kliinisen työn tarpeisiin.

Modernit teknologiat avaavat uusia mahdollisuuksia

Veracellin teknologiajohtaja Antti Larjolla on tohtoritason osaaminen koneoppimisen ja tekoälyn soveltamisessa. Modernit teknologiat tuovat uusia mahdollisuuksia terveydenhuoltoon, esimerkiksi luonnollisen kielen käsittelyn (NLP) ja koneoppimismallien avulla voidaan esimerkiksi parantaa hoidon laatua ja kohdentaa terveydenhuollon resursseja tehokkaammin. Antti tekee töitä potilasdatan parissa Tietoevryn projekteissa sekä osallistuu pitkäaikaisen asiakkaamme Solutoksen mielenterveyshoidon toiminnanohjausta tarjoavan tuotteen analytiikan kehittämiseen.

Data sovellusten ja analytiikan käyttöön

Kokeneet kehittäjämme työskentelevät sovelluskehityksen, cloud-teknologian ja datan käsittelyn apuna osana Tietoevryn tiimejä. Asiantuntijoistamme Sergei Häyrynen on ollut jo useita vuosia Tietoevryn datatiimien apuna. Sergein tausta bioinformatiikassa on ollut erityisen hyödyllinen terveydenhuollon alueella, jossa on olennaista ymmärrys terveydenhuollon sanastoista ja standardeista sekä kyky kommunikoida asiakkaan kielellä. Avullamme eri järjestelmien dataa on saatu siirrettyä ja mallinnettua sovelluksien ja analytiikan käyttöön.

Palvelumuotoilulla käyttäjäystävällisiä sovelluksia

Mukana projekteissa on ollut myös konseptisuunnittelija ja palvelumuotoilija Krista Mellin, joka on myös yksi Veracellin omistajista. Käyttäjälähtöisen suunnittelun metodit auttavat hahmottamaan, mitkä tiedot ovat käyttäjille tärkeitä ja miten niitä voidaan parhaiten esittää eri sovelluksissa. Kristalla on yli 15 vuoden kokemus käyttöliittymäsuunnittelusta ja hän on erikoistunut datan visualisointiin ja uusien konseptien tuottamiseen datan päälle. Palvelumuotoilijan näkökulmasta on mahtavaa, että modernien käyttöliittymien ja nykyaikaisen automaation avulla voidaan vähentää lääkäreiden manuaalista työtä, jolloin aikaa jää varsinaiselle hoidolle.

"Pitkäjänteinen vuosia kestänyt yhteistyö Veracellin kanssa on tuottanut hyviä tuloksia. Veracell on meille luotettava yhteistyökumppani datakeskeisten ratkaisujemme kehityksessä.", toteaa Tietoevry Caren Head of Product Development Hannu Tissari. Yhteistyö jatkuu yhä useammalla konsultilla myös tästä eteenpäin.

Tietoevryn terveydenhuollon data- ja analytiikkaprojekteihin voit tutustua täältä:
https://www.tietoevry.com/fi/toimialat/sosiaali-ja-terveydenhuolto/analytiikka/

Referenssit