Techila

Toteutimme monikäyttöisen AutoML-ratkaisun black box -optimointiominaisuuksilla.

Miten mallien sovituksesta ja uudelleenkoulutuksesta saisi nopeampaa ja halvempaa? Visioimme monikäyttöisen AutoML-ratkaisun, jonka tavoitteena on ohittaa suorituskyvyssä markkinoilla jo olevat HPO-ratkaisut.

  • Työskentelimme Techilan asiantuntijoiden kanssa ja loimme uudenlaisen AI/ML-ratkaisun Techilan laskentaympäristöön.

  • Käyttämiämme teknologioita olivat Bayesin optimointi, satunnaishaku, grid-search sekä vahvistusoppiminen.

  • Tuote laajennettiin monikäyttöiseksi AutoML:ksi, jossa on black box -optimointiominaisuudet.

Uusi ratkaisu seuraavan sukupolven grid-laskentaan

Techila Distributed Computing Engine on seuraavan sukupolven grid-laskentaratkaisu, joka parantaa käyttäjien tuottavuutta tutkimus- ja kehitystyössä. Techila halusi luoda uudenlaisen AI/ML-ratkaisun laskentaympäristöönsä ja yhdessä tunnistimme hyperparametrien optimoinnin mahdolliseksi ehdokkaaksi. Data scientistimme aloittivat työskentelyn osana Techilan tiimiä, tavoitteena luoda markkinoiden muita HPO-palveluita parempi ratkaisu.

Tuotteen laajentaminen monikäyttöiseen AutoML:ään

Projektin edetessä laajensimme HPO-ratkaisuamme sisältämään monikäyttöisempää AutoML:ää ja black box -optimointia. Ratkaisu on vaivatta data science -ryhmien käytettävissä ja vähentää huomattavasti parametrien manuaalisen säätämisen tarvetta.

Käytännössä mallille määritellään parametrivälit ja ratkaisu käyttää evaluaatioiden pistemääriä malliparametrien hienosäätämiseen. Tämä tekee mallien sovituksesta ja uudelleenkoulutuksesta paljon nopeampaa ja halvempaa.

Hyödynsimme toteutuksessa Bayesin optimointia, satunnaishakua, grid-searchia sekä vahvistusoppimista. Työkaluista käytössä olivat Scikit-Learn, CatBoost, XGBoost, LGBM, Keras/Tensorflow ja Pytorch.

Muut referenssit

Laita viestiä ja katsotaan miten voimme auttaa.

Timo Erkkilä, PhD
Toimitusjohtaja
timo.erkkila@veracell.com
+358 44 3758 909
LinkedIn
Antti Larjo, PhD
Teknologiajohtaja
antti.larjo@veracell.com
LinkedIn
Sergei Häyrynen
Operatiivinen johtaja
sergei.hayrynen@veracell.com
LinkedIn
Krista Mellin
Muotoilujohtaja
krista.mellin@veracell.com
LinkedIn
Kiitos, viestisi on nyt lähetetty.
Jotain meni vikaan ja viestiä ei voitu lähettää. Ole hyvä ja yritä uudestaan. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen timo.erkkila@veracell.com.